Detectomat configuration/hu

From Siwenoid Wiki
Revision as of 10:06, 10 January 2015 by SWNadmin2 (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search
Language: English  • magyar

Előző fejezet-> Satel konfiguráció / Következő fejezet-> Lantronix konfiguráció


Detectomat tűzjelző rendszer konfigurálása

Detectomat tűzjelző központot a standard RS232 portján, vagy a BMZ Master modul RS232 portján keresztül lehet a Siwenoidhoz csatlakoztatni. Napjaink számítógépei már nem rendelkeznek alapból soros portokkal, ezért szükség van még egy TCP-IP-ről RS-232-re fordító egységre. Mostani leírásunkban egy Lantronix és egy ATC-1000 konvertert fogunk használni.

Csatlakozás ATC-1000 használatával

Az ATC-1000 alapértelmezett IP címe: 192.168.2.1 Az alapértelmezett portja: 23.

Csatlakoztassa ethernet-en egy számítógéphez, majd a böngészőjébe írja be a fent említett IP címet. Töltse ki a kért felhasználónév és jelszó mezőket. (Az alapértelmezett felhasználónév: admin, jelszó: system) Ha sikerült bejelentkezni, a bal oldali menüben kattintson az "UART" pontra, és állítsa be a mezőket a következők szerint:

Mode: RS232
Baudrate: 19200
Character Bits: 8
Parity Type: none
Stop Bit: 1
Hardware Flow Control: none
A Delimiter részben hagyja üresen a jelölőnégyzeteket.

Az ATC-1000 IP címének megváltoztatásához kattintson a bal oldali menüben lévő "Administrator" pontra, majd az újonnan előjövő menüből a "System IP Configuration" pontot válassza. Itt töltse ki a mezőket a kívánt értékekre.

A kommunikáció portját is átállíthatja, ha a bal oldali menüből a "TCP Mode" pontot választja, majd a "Data Port Number" mezőbe beírja a kívánt port számát. Megjegyzés: DHCP használatakor szükséges lehet a Siwenoidban megváltoztatni a konténer host címét minden alkalommal, amikor megváltozik az ATC-1000-es IP címe.

Használjon standard RS232 kábelt Detectomat központ és az ATC-1000 összekötéséhez.

Csatlakozás Lantronix használatával

Lantronix beállításához olvassa el a következőt: Lantronix konfiguráció

Használja ezeket a beállításokat: Baudrate: 9600
Character Bits: 8
Parity Type: none
Stop Bit: 1
Hardware Flow Control: none

A központ beállítása

A központtal való kommunikáció engedélyezéséhez lépjen be a központon a System parameter menüpontba. Válassza ki a 16-os paramétert, majd váltsa át 6-os értékre. Ezzel engedélyezi az új protokol szerinti vezérlést és felügyeletet.


Beállítások a Siwenoid rendszerében

A Siwenoid kliensben kattintson az adatpont hierarchia gombra, majd jobb gombbal kattintson a "root" elemre. A legördülő menüből válassza ki az "Új konténer" pontot.


Írja be a kívánt nevet, amit az Detectomat központ jelölésére fog használni. Válassza ki a "Detectomat" pontot a Típus, és a "Detectomat-ATC" pontot a Protokoll legördülő listáiból amennyiben ATC-1000 konvertert használ, minden más esetben válassza a "Detectomat" protokolt.

A Host mezőbe az előbbiekben beállított konverter IP címe kerüljön, a Port-hoz pedig az előbbiekben beállított kommunikációs port.

Miután az Ok gombra kattint, egy új konténer jelenik meg. A működésre metainformációkra is szükség van, amit a DPT alkalmazásból tud előállítani. Miután kijelölte a valamelyik központot a listában, kattintson a File menüre, és válassza az "Export to old data(*.prg + *.ktx)" pontot, majd mentse el a fájlokat. Ezt minden központtal külön-külön végre kell hajtani.


A Siwenoid Detectomat menüpontjában található az "Import fájl készítése" menüpont. Ezzel lehet konvertálni a .prg és.ktx fájl párokat a Siwenoid számára használható metafájl formátumra. Ha minden fájl párt átkonvertált, kattintson jobb gombbal a Detectomat központ konténerére, majd válassza az "Importálás metafile-ból" menüpontot. Miután betallózta a fájlt, a központ azonosítót is be kell adni. Ez alapesetben a 200-as ID. Ha viszont Bitbus rendszerben használja a központot, akkor az adott központ Bitbus ID-ját kell megadni. Ezt végezze el minden egyes metafájl esetén.

Kattintson erre jobb gombbal, és válassza a "Kommunikáció engedélyezése" pontot. Ha minden megfelelően lett konfigurálva, akkor létrejön a kapcsolat a Siwenoid és a Detectomat központ között, és megkezdődik a kommunikáció.


Előző fejezet-> Satel konfiguráció / Következő fejezet-> Lantronix konfiguráció