Satel configuration/hu

From Siwenoid Wiki
Jump to navigation Jump to search
Language: English  • magyar

Előző fejezet-> Projekt backup/restore / Következő fejezet-> Detectomat konfigurálás


Satel Integra konfigurálása

A Satel Integra panel egy Satel INT-RS modul segítségével tehető képessé a külső eszközökkel való kommunikálásra. Ezzel RS-232-es soros kommunikációt lehet megvalósítani. Napjaink számítógépei már nem rendelkeznek alapból soros portokkal, ezért szükség van még egy TCP-IP-ről RS-232-re fordító egységre. Mostani leírásunkban az ATC-1000 konvertert fogunk használni.

Az ATC-1000 alapértelmezett IP címe: 192.168.2.1 Az alapértelmezett portja: 23.

Csatlakoztassa hozzá ethernet-en egy számítógéphez, majd a böngészőjébe írja be a fent említett IP címet. Töltse ki a kért felhasználónév és jelszó mezőket. (Az alapértelmezett felhasználónév: admin, jelszó: system) Ha sikerült bejelentkezni, a bal oldali menüben kattintson az "UART" pontra, és állítsa be a mezőket a következők szerint:

Mode: RS232
Baudrate: 19200
Character Bits: 8
Parity Type: none
Stop Bit: 1
Hardware Flow Control: none
A Delimiter részben hagyja üresen a jelölőnégyzeteket.

Az ATC-1000 IP címének megváltoztatásához kattintson a bal oldali menüben lévő "Administrator" pontra, majd az újonnan előjövő menüből a "System IP Configuration" pontot válassza. Itt töltse ki a mezőket a kívánt értékekre.

A kommunikáció portját is átállíthatja, ha a bal oldali menüből a "TCP Mode" pontot választja, majd a "Data Port Number" mezőbe beírja a kívánt port számát. Megjegyzés: DHCP használatakor szükséges lehet a Siwenoidban megváltoztatni a konténer host címét minden alkalommal, amikor megváltozik az ATC-1000-es IP címe.

Kapcsolja össze az ATC-1000-et a Satel INT-RS panellal egy olyan soros kábellel, ami a 2-3 és 7-8 számú csatlakozásokat fordítja.


A Satel INT-RS panelon ellenőrizze, hogy a kapcsolók a megfelelő állásban vannak-e:

1: UP (On)
2: UP (On)
3: DOWN (Off)
4: DOWN (Off)
5: UP (On)
6: DOWN (Off)
7: DOWN (Off)
8: DOWN (Off)

Miután az INT-RS panel a Satel DLOADX programjában is be lett állítva, lehetségessé válik a kommunikáció a Siwenoid és a Satel Integra panel között.

Error creating thumbnail: File missing

A Siwenoid kliensben kattintson az adatpont hierarchia gombra, majd jobb gombbal kattintson a "root" elemre. A legördülő menüből válassza ki az "Új konténer" pontot.


Error creating thumbnail: File missing

Írja be a kívánt nevet, amit az Integra panel jelölésére fog használni. Válassza ki a "Satel Integra" pontot a Típus, és a "Satel INT-RS" pontot a Protokoll legördülő listáiból.

A Host mezőbe az előbbiekben beállított ATC-1000's IP címe kerüljön, a Port-hoz pedig az előbbiekben beállított kommunikációs port.
A Felhasználói kód mezőbe írja be valamelyik mesterfelhasználó belépési kódját.
Megjegyzés: Mesterfelhasználó kódjával és szerviz felhasználó kódjával is működik a kommunikáció. De az Integra panel-en a szerviz felhasználónak csak limitált ideig van jogosultsága a felügyelethez.

Error creating thumbnail: File missing

Miután az Ok gombra kattint, egy új konténer jelenik meg. Kattintson erre jobb gombbal, és válassza a "Kommunikáció engedélyezése" pontot. Ha minden megfelelően lett konfigurálva, akkor létrejön a kapcsolat a Siwenoid és a Satel Integra központ között, és megkezdődik a kommunikáció.

Próbálja ki az adatpontok böngészése, vagy a felhasználók kezelése funkciót.

Kapcsolódás DLOADX-hez

A DLOADX egy szoftver INTEGRA és VERSA központok programozásához.

Előkészületek:

 1. Engedélyezzük a szervizhozzáférést. (->Szervizhozzáférés)
 2. Lépjük be a szerviz kóddal.


Csatlakozás lépései:

 1. Engedélyezzük a központon a letöltést. (->Letöltés ->RS-letöltés indítása)
 2. Írjuk be a DLOADX-be a következő azonosítókat.
  • Panelen: (->Szervizmód ->Szervizmód beállítás ->INTEGRA azon., DLOADX azon., GUARDX azon.)
  • DLOADX-ben: (Kommunikáció ->Azonosító és tel.szám)
 3. Állítsuk be a RS232 portot. (Csatlakozás ->Kialakítás)
 4. Csatlakozzunk. (Csatlakozás ->COM port)


Firmware Frissítés

Frissítéshez használjuk a FLASHX szoftvert.

 • A firmware cseréjének megkezdéséhez indítsa el a vezérlőpanel INDÍTÓ programját.
 • Válassza ki a szervizmód menüből. (->SZERVIZMÓD->ÚJRAINDÍTÁSOK->INDÍTÓ)
 • A programban nyissuk meg az új firmware fájlt majd kattintson a "Program" ikonra. (Programming->Program)


Felhasználók kezelése

Error creating thumbnail: File missing

A felhasználói funkciók használatához szüksége van olyan eszközre, ami támogatja ezt a funkciót. Ilyen például a Satel Integra behat. központ is. Ha az adatpont hierarchiában a Satel konténerére kattint a jobb egérgombbal, egy felugró menü jelenik meg.

Ha a konténer megfelelően lett konfigurálva (például már működik rajta az adatpontok böngésszése funkcó) és van jogosultsága a felhasználók kezeléséhez, a "Felhasználók kezelése" menüpont is megjelenik.

Error creating thumbnail: File missing

A Felhasználók kezelése ablak az éppen aktuális felhasználói információkat jeleníti meg, amiket a központ jelenleg tárol. A felhasználók sorai kattinthatóak, ennek hatására megjeleníti a részletes információkat, valamint szerkeszthetővé is válnak, ha erre van jugosultságunk.


Error creating thumbnail: File missing

Többféle fül jelenhet meg a beállítások csoportosításához. Az általános fülön található a Név (Felhasználónév) és a Kód (jelszó) mező. A Satel Integra központnál itt található még a Felhasználó típusa mellett az esetleges figyelmeztetések listája is.

Ha módosítani kívánja a felhasználó paramétereit, a kód mező kitöltése nem szükséges. Ha üresen hagyja, nem fog megváltozni a felhasználó jelenlegi kódja. Tipp: A Satel Integra maximum 16 karakter hosszú felhasználónevet, és 8 számjegyből álló kódot tud tárolni. (A Siwenoid le fogja ellenőrizni, hogy a beadott paraméterek nem haladják-e meg ezek hosszát, de például a 4 karakternél rövidebb kódot elfogadja. A központ alapbeállítása viszont nem engedné meg a 4 karakternél rövidebb kódokat, így azok nem is lesznek használhatók a rendszerben.)

Error creating thumbnail: File missing

A Jogosultságok fül tartalmazza a kijelölt felhasználónak engedélyezett funkciók listáját. A bepipált mezőkre lesz jogosult a felhasználó.

Az Idő egy speciális mező, ami az Ütemezett típusú felhasználó esetében az ütememézés idejét jelenti, vagy a Megújtható idejű típusú felhasználó esetében a hozzáférés időtartamát.

A Területek fül a kijelölt felhasználó számára elérhető területeket adja meg.

A változtatások mentéséhez a felhasználó szerkesztőjének jobb alsó sarkában lévő Mentés gombra kattintva van lehetőség. A felhasználó törléséhez a felhasználó szerkesztőjének jobb alsó sarkában lévő Törlés gombra kattintva van lehetőség.

Új felhasználó létrehozásához a Felhasználók kezelése ablak jobb alsó sarkában lévő Új felhasználó gombra kattintva van lehetőség. Ezzel egy új, üres felhasználó szerkesztőablaka jelenik meg a felhasználók listájában. Kitöltés után a Mentés gombjára kattintva hozzáadódik az új felhasználó, vagy a Törlés gombbal lehet megszakítani a hozzáadás folyamatát.

Előző fejezet-> Projekt backup/restore / Következő fejezet-> Detectomat konfigurálás