Siwenoid v2 Paradox configuration/hu

From WikiSiwenoid
Jump to: navigation, search
Language: English  • magyar


A Paradox EVO192 konfigurálása

A Paradox EVO192 panel egy Paradox PRT3 modul segítségével tehető képessé a külső eszközökkel való kommunikálásra. Ezzel RS-232-es soros kommunikációt lehet megvalósítani. Napjaink számítógépei már nem rendelkeznek alapból soros portokkal, ezért szükség van még egy TCP-IP-ről RS-232-re fordító egységre. Mostani leírásunkban az ATC-1000 konvertert fogunk használni.

A PRT3 panel konfigurálása

PRT3 config1.png

A PRT3 modult a WinLoad szoftver segítségével fel kell konfigurálni. A Programming/Partitions fülön be kell pipálni az összes olyan partíciót és zónát, amelyet a Siwenoidon keresztül irányítani és monitorozni szeretnénk.


PRT3 config2.png

A Programming/Options fülön a [016] Serial port setup options résznél mindent a kép szerint kell bepipálni.


Csatlakozás ATC-1000 használatával

Tn ATC.png

ATC-1000's default IP address is: 192.168.2.1 The default port is: 23.

Az ATC-1000 alapértelmezett IP címe: 192.168.2.1 Az alapértelmezett portja: 23. Csatlakoztassa ethernet-en egy számítógéphez, majd a böngészőjébe írja be a fent említett IP címet. Töltse ki a kért felhasználónév és jelszó mezőket. (Az alapértelmezett felhasználónév: admin, jelszó: system) Ha sikerült bejelentkezni, a bal oldali menüben kattintson az "UART" pontra, és állítsa be a mezőket a következők szerint:

ATC Paradox config.png

Mode: RS232
Baudrate: 2400 (ugyan az, mint a PRT3 konfigurációjánál)
Character Bits: 8
Parity Type: none
Stop Bit: 1
Hardware Flow Control: none
A Delimiter részben hagyja üresen a jelölőnégyzeteket.

ATCip.png

Az ATC-1000 IP címének megváltoztatásához kattintson a bal oldali menüben lévő "Administrator" pontra, majd az újonnan előjövő menüből a "System IP Configuration" pontot válassza. Itt töltse ki a mezőket a kívánt értékekre.

A kommunikáció portját is átállíthatja, ha a bal oldali menüből a "TCP Mode" pontot választja, majd a "Data Port Number" mezőbe beírja a kívánt port számát.
Megjegyzés: DHCP használatakor szükséges lehet a Siwenoidban megváltoztatni a konténer host címét minden alkalommal, amikor megváltozik az ATC-1000-es IP címe.

Használjon standard RS232 kábelt Detectomat központ és az ATC-1000 összekötéséhez.

Siwenoid v2 beállítása

Paradox1.png


A szoftverben a Fájl-beállítások-Fizikai struktúrában hozzunk létre egy új konténert a + gomb megnyomásával.

Paradox2 2.png


Írja be a kívánt nevet, amit az Paradox központ jelölésére fog használni. Válassza ki a "Paradox" pontot a Típus, és a "Paradox" pontot a Protokoll legördülő listáiból.
A Host IP mezőbe az előbbiekben beállított ATC-1000's IP címe kerüljön, a Port-hoz pedig az előbbiekben beállított kommunikációs port.
A Felhasználói kód mezőbe írja be valamelyik központon megadott felhasználó belépési kódját.

A konfigurálás befejeztével kapcsolja be a kommunikációt, aminek a bekapcsoló gombját az adatok megadása fölött jobbra az ON/OFF gombokkal tud végrehajtani.