Global Fire/hu

From WikiSiwenoid
Jump to: navigation, search
Language: English  • magyar

Ahhoz hogy a központhoz kapcsolódni lehessen szükségünk lesz egy RS232-vel rendelkező Pc-re valamint kábelre, és a GFE connector nevű programra!
Csatlakoztassuk a központra és a pc-re a kábelünk, majd a központon lépjük be az alapértelmezett mérnöki kombinációval! (fel,le,fel,le,fel)
Telepítői üzemmódba kell raknunk a központot!(ez azért fontos, mert el kell távolítanunk a zónabővítőket! Enélkül nem tudunk a központra csatlakozni)
A fel-letöltés engedélyezéséhez a központon lépjük a 8-4-2-es menüpontba! Ok gomb lenyomása után megpróbál kapcsolódni a Pc-hez a központ, ezzel egy időben a Pc-n is el kell indítani a kapcsolódást!
Ezt úgy tudjuk megtenni hogy rákattintunk a "Konfiguráció lekérdezése a központról" menügomb-ra, és kiválasztjuk azt a portot, amin az RS232 található, majd okét nyomunk!

Feltolt.jpg


Ha azt írja a központ hogy egyeznie kell az érzékelő számnak a központon és a programon belül is, akkor nem lett leválasztva a zónabővítő!
Ha ezt sem írja, nem jó a kábelünk, ilyenkor a kábel központ felőli oldalán cseréljük meg az Rx-Tx szálakat!
Kapcsolódás után már létretudjuk hozni a metafile-t, kattintsunk a: Fájl/Nyomtatás, nyomjuk ok-t/print/és válasszuk ki hogy fájl-ba nyomtasson pdf-ként!

Nyomtato.JPG


Listaok.JPG


Printk.JPG


Sasegyittsasketto.JPGIllesztése a Siwenoidba!

A Siwenoidban alapból nincs benne a konténer listában a Global Fire, ezért külön hozzá kell rendelni!
Ezt a 2 sor illesszük be a Server configba értelemszerűen a helyükre!(Handlert a handlerekhez, protokollt a protokollokhoz)

<item>hu.siwena.services.handler.datapoint.GlobalFireHandler</item>

<item>hu.siwena.services.handler.protocol.GlobalFireProtocol</item>

Mentsük a config filet, majd indítsuk el a Siwenoidot!
A listából válasszuk ki a Global Fire-t, és töltsük ki!
Ha létrehoztuk a konténert, jobb gomb rá, majd "feltöltés metafileból"! Válasszuk ki a létrehozott pdf-et, importjáljuk!