Detectomat configuration/hu

From Siwenoid Wiki
Jump to navigation Jump to search
The printable version is no longer supported and may have rendering errors. Please update your browser bookmarks and please use the default browser print function instead.
Language: English  • magyar

Előző fejezet-> Satel konfiguráció / Következő fejezet-> Lantronix konfiguráció


Detectomat tűzjelző rendszer konfigurálása

Detectomat tűzjelző központot a standard RS232 portján, vagy a BMZ Master modul RS232 portján keresztül lehet a Siwenoidhoz csatlakoztatni. Napjaink számítógépei már nem rendelkeznek alapból soros portokkal, ezért szükség van még egy TCP-IP-ről RS-232-re fordító egységre. Mostani leírásunkban egy Lantronix és egy ATC-1000 konvertert fogunk használni.

Csatlakozás ATC-1000 használatával

Az ATC-1000 alapértelmezett IP címe: 192.168.2.1 Az alapértelmezett portja: 23.

Csatlakoztassa ethernet-en egy számítógéphez, majd a böngészőjébe írja be a fent említett IP címet. Töltse ki a kért felhasználónév és jelszó mezőket. (Az alapértelmezett felhasználónév: admin, jelszó: system) Ha sikerült bejelentkezni, a bal oldali menüben kattintson az "UART" pontra, és állítsa be a mezőket a következők szerint:

Mode: RS232
Baudrate: 19200
Character Bits: 8
Parity Type: none
Stop Bit: 1
Hardware Flow Control: none
A Delimiter részben hagyja üresen a jelölőnégyzeteket.

Az ATC-1000 IP címének megváltoztatásához kattintson a bal oldali menüben lévő "Administrator" pontra, majd az újonnan előjövő menüből a "System IP Configuration" pontot válassza. Itt töltse ki a mezőket a kívánt értékekre.

A kommunikáció portját is átállíthatja, ha a bal oldali menüből a "TCP Mode" pontot választja, majd a "Data Port Number" mezőbe beírja a kívánt port számát. Megjegyzés: DHCP használatakor szükséges lehet a Siwenoidban megváltoztatni a konténer host címét minden alkalommal, amikor megváltozik az ATC-1000-es IP címe.

Használjon standard RS232 kábelt Detectomat központ és az ATC-1000 összekötéséhez.

Csatlakozás Lantronix használatával

Lantronix beállításához olvassa el a következőt: Lantronix konfiguráció

Használja ezeket a beállításokat: Baudrate: 9600
Character Bits: 8
Parity Type: none
Stop Bit: 1
Hardware Flow Control: none

A központ beállítása

A központtal való kommunikáció engedélyezéséhez lépjen be a központon a System parameter menüpontba. Válassza ki a 16-os paramétert, majd váltsa át 6-os értékre. Ezzel engedélyezi az új protokol szerinti vezérlést és felügyeletet.


Beállítások a Siwenoid rendszerében

A Siwenoid kliensben kattintson az adatpont hierarchia gombra, majd jobb gombbal kattintson a "root" elemre. A legördülő menüből válassza ki az "Új konténer" pontot.


Írja be a kívánt nevet, amit az Detectomat központ jelölésére fog használni. Válassza ki a "Detectomat" pontot a Típus, és a "Detectomat-ATC" pontot a Protokoll legördülő listáiból amennyiben ATC-1000 konvertert használ, minden más esetben válassza a "Detectomat" protokolt.

A Host mezőbe az előbbiekben beállított konverter IP címe kerüljön, a Port-hoz pedig az előbbiekben beállított kommunikációs port.

Miután az Ok gombra kattint, egy új konténer jelenik meg. A működésre metainformációkra is szükség van, amit a DPT alkalmazásból tud előállítani. Miután kijelölte a valamelyik központot a listában, kattintson a File menüre, és válassza az "Export to old data(*.prg + *.ktx)" pontot, majd mentse el a fájlokat. Ezt minden központtal külön-külön végre kell hajtani.


A Siwenoid Detectomat menüpontjában található az "Import fájl készítése" menüpont. Ezzel lehet konvertálni a .prg és.ktx fájl párokat a Siwenoid számára használható metafájl formátumra. Ha minden fájl párt átkonvertált, kattintson jobb gombbal a Detectomat központ konténerére, majd válassza az "Importálás metafile-ból" menüpontot. Miután betallózta a fájlt, a központ azonosítót is be kell adni. Ez alapesetben a 200-as ID. Ha viszont Bitbus rendszerben használja a központot, akkor az adott központ Bitbus ID-ját kell megadni. Ezt végezze el minden egyes metafájl esetén.

Kattintson erre jobb gombbal, és válassza a "Kommunikáció engedélyezése" pontot. Ha minden megfelelően lett konfigurálva, akkor létrejön a kapcsolat a Siwenoid és a Detectomat központ között, és megkezdődik a kommunikáció.


Előző fejezet-> Satel konfiguráció / Következő fejezet-> Lantronix konfiguráció