Datapoint definition/hu

From Siwenoid Wiki
Jump to navigation Jump to search
Language: English  • magyar

Előző fejezet-> Konténerek / Következő fejezet-> Adatpontok beállítása

Adatpont definiálás alapvetően kétféle képpen történhet:

  1. Automatikus importja egy meghatározott alrendszer metafile-ból
  2. Kézi adatpont definiálás

Különböző alrendszerek különböző eljárásokat igényelnek.

SIEMENS Algorex adatpont import

Algorex metafile-t a CC11li32.EXE metafile generator segítségével lehet előállítani, amelyik SIEMENS termék, és az Algorex editor szoftver csomagban megtalálható.

Először egy Algorex fizikai konténert kell létrehoznunk. (lásd: Containers). Importáláshoz a fizikai konténeren hívd elő a legördülő menüt, majd válaszd ki az update metafile-ból menüt. A file ablakban válaszd ki a megfelelő metafile-t. Importálást követően az Algorexben definiált adatpont hierarchia megjelenik a fizikai konténer alatt. Egymást követő metafile importok eredményeképpen csak azon adatpontok lesznek felülírva amelyek valóban változatak az utolsó metafile import óta. A törölt adatpontok az import során szintén törlődnek az adatbázisból. Adatpont neve nem íródik felül a metafile import során, ha azt a felügyeleti rendszer szintjén korábban megváltoztattuk. Az így módosított nevű adatpontokat a fában ikon jelöli.

Importálás előtt néhány paramétert be kell állítani:

  • Központ címe: Device address: alközpont címe a C-buszon.
  • Sub-Line(Hi): UDS1100 esetében mindig 0.
  • Sub-Line(Lo): UDS1100 esetében mindig 1.


Egy Algorex fizikai konténer alatt a Device adatpont mutatja a protokoll tulajdonságokat. Device-ként megjelennek az alközpontok és a Lantronix is. Megjelennek az alközponti címek amelyek a fizikai konténer alá vannak importálva.


SIEMENS Sinteso adatpont import

Sinteso editor által exportált Sibx.xml file tartalmazza a teljes adatpontstruktúráját egy Sinteso központ programnak. Egy Sinteso típusú fizikai konténeren jobb klikkelés után válaszd ki az importálandó Sibx file-t. Az importot követően a Sinteso adatpontstruktúra megjelenik a fában.

SD3 Tűzjelző központ adatpont import

Az SD3 a Jbus segítségével kommunikál a gazdarendszerrel. A JBUS-t az SD3 panelen kell engedélyezni. A Lantronix eszköz szerver használható az RS422 vonal Ethernet-re és a JBUS adatkommunikáció TCP/IP-re való konvertálására. Üzembe helyezés során az SD3 adatpontokat a JBUS-on keresztül tölti le a vezérlőegység. Először megfelelően konfigurálni kell a Lantronix-ot és a JBUS-t is. Majd engedélyezze a kommunikációt a Siwenoid-ban, és az adatpontok a hierarchiával együtt automatikusan feltöltődnek az SD3 panelről, és beilleszkednek az alkalmazás fa menüjébe. Ezt nevezzük inicializálásnak.


Elöző fejezet-> Konténerek / Következő fejezet-> Adatpontok beállítása